Sovint no som conscients de totes les situacions de privilegi i opressió existents – ni tan sols d’aquelles amb les que convivim de manera més quotidiana –, i no els donem la importància que els pertoca, ja que les hem heretat i naturalitzat durant anys (quant no durant generacions), i formen part del nostre dia a dia.
Són molts els factors que generen aquestes desigualtats, de manera interseccional (les estructures patriarcals, les identitats se sexe i gènere, les religions, els recursos socioeconòmics, l’entorn mediambiental, etc.), i és necessari trencar aquestes espirals d’exclusió impulsant noves iniciatives educatives i culturals que abordin aquestes problemàtiques de manera atractiva.
En aquest taller de cuina, experimental i vivencial, inspirat en la metodologia del “teatre de l’oprimit”, a través de receptes vinculades a diferents cultures, moments històrics i personatges rellevants, així com altres dinàmiques grupals, les persones participants seran capaces d’entendre les desigualtats que envolten la temàtica de la recepta... amb les mans a la massa.
· Conscienciar sobre l’existència d’interseccionalitats i situacions de privilegi, tant en l’actualitat com al llarg de la Història.
· Debatre sobre l’origen i l’evolució de diversos tipus de relacions d’opressió, així com sobre els privilegis dels quals gaudim cada un de nosaltres.
· Explorar la vessant sociocultural de la cuina, com a mitjà d’expressió d’emocions i de relació amb l’entorn.
De 6 a 15 persones, de qualsevol edat (menors de 10 anys amb acompanyant).
Cadires per a totes les persones participants.
3 taules per a col·locar-hi els materials.
2 punts de llum, com a mínim.
Es recomana disposar d'un punt d'aigua a prop.
No és necessària cuina equipada. El taller inclou tots els estris necessaris.
Amb la col·laboració de la Llicenciada en Història (especialitat en Història de l’Alimentació), i Chef titulada, Anna Gasull Baldrich.